Ocena stroškov Za Shopify Plus in Oberlo

Ko se odločate za nadgradnjo e-Commerce rešitev je en izmed odločilnih dejavnikov pri odločanju cena.

Eno izmed najbolj pogostih vprašanj, ki povzroča veliko zmede je kolikšni so dejanski stroški storitve Shopify Plus. V tem članku bomo razčlenili stroške, povezane s podjetniško rešitvijo Shopify, da boste vedeli, kaj lahko pričakujete, koliko boste plačali za platformo.

Ta članek ne pokriva vrednosti Shopify Plus in ali je rešitev vredna dodatnega denarja. Ta članek odgovarja na vprašanje: kdaj naj naredim preskok na Plus?

Osredotočili se bomo izključno na stroške. Ko razmišljate o razširitvi Plus, boste morali upoštevati nekaj stroškov:

  • Platforma za platformo Shopify Plus
  • Pristojbine za obdelavo kreditnih kartic
  • Pristojbine za aplikacije
  • Pristojbine za vzdrževanje
  • Opomba: vse provizije so v ameriških dolarjih, Shopify pa bo vedno zaračunal v tej valuti.

Platforma za platformo Shopify Plus
Cena: najmanj 2000 dolarjev na mesec

Model cenitve Shopify Plus temelji na uporabi (uporaba je enaka mesečnemu obsegu prodaje v Shopify). To temelji na načelu večja kot je prodaja, več podpore in strežniških virov potrebujete. Več o the new Shopify Plus pricing explained by ecomsuccessacademy.net

Najnižja pristojbina, ki jo lahko pričakujete za uporabo Shopify Plus, je  pristojbina za vašo platformo 2000 dolarjev mesečno, večina trgovcev sodi v to kategorijo. Pomembno je vedeti, da ko ustvarite $ 800.000 ali več na mesec, se pristojbina spremeni v model, ki temelji na prihodkih, in plačali boste 0,25% vašega mesečnega prihodka. Ta številka je omejena na maksimalno 40.000 dolarjev na mesec, zato nikoli ne boste plačali več.

Shopify Plus stane več kot 2000 dolarjev ali 0,25 odstotka obsega prodaje na mesec, s čimer doseže 40.000 dolarjev na mesec.

PRIMER. Trgovec, ki bo mesečno prodal za milijon dolarjev, bo plačal 2.500 dolarjev, medtem ko bi  za doseg najvišje cene 40.000 dolarjev potrebovali 16 milijonov dolarjev mesečne prodaje.

Pristojbine za obdelavo kreditnih kartic
Stroški: razlikuje se po državah, vendar vključuje dodatno provizijo 0,15%, če ne uporabljate Shopify Payments.

Poleg svoje platforme za e-trgovino, Shopify ponuja tudi obdelavo plačil s tistim, ki ga imenujejo »Nakupovalni nakupi« (ki ga podpira Stripe). Če uporabljate nakupe Shopify, ne potrebujete trgovskega računa ali plačilnega prehoda, Shopify Payments poskrbi za to.

Zdaj pa si oglejmo pristojbine za obdelavo kartic, ki jih boste plačali na načrtu Shopify Plus:

Z nakupom Shopify Payments v Združenih državah boste plačali 2,15% + 0,30 USD za vsako transakcijo na domačih Visa in MC, z dodatnimi 1% na AMEX in mednarodnih karticah.

Brez Shopify Payments  boste plačali dodatnih 0,15% poleg tistega kolikor znašajo    trenutne pristojbine za obdelavo kreditne kartice.

Nekateri trgovci se odločijo za uporabo plačilnega portala za tretje osebe, ker imajo pogajalsko obrestno mero z nižjimi provizijami od tistega, kar lahko ponudijo Shopify Payments (tudi z zaračunavanjem 0,15%). Shopify je integriran v več kot 70 portalov po vsem svetu, vsak portal pa zaračuna različne stopnje kreditne kartice, zato je vredno premisleka.

Obstajajo tudi nekatere države, kjer Shopify Payments še ni na voljo.

Opomba o nakupu Shopify Payments: Obstajajo nekatere panoge, ki niso podprte s pogoji nakupa Shopify Pay, kot so e-cigarete in drugi artikli z visokim tveganjem. Torej, če ste v eni od teh panog, boste iskali zunanjo plačilno rešitev.

Pristojbine za aplikacije
Cena: variira

Čeprav ima močno osnovno funkcionalnost, lahko vaša trgovina Shopify Plus zahteva dodatne programe za nekatere bolj robustne funkcije (zamislite si programe zvestobe, naročniške storitve, robustne iskalne rešitve itd.).

Težko je postaviti številko koliko te aplikacije stanejo – lahko se gibljejo od nekaj dolarjev do tisoč dolarjev na mesec.

Stroški vzdrževanja
Cena: variira

Drugi stroški za vzdrževanje vašega sistema so rutinsko vzdrževanje. Treba je omeniti, da so v primerjavi z drugimi platformami (kot je Magento) pristojbine za vzdrževanje zelo majhne. To je preprosto zaradi narave Shopify – to je platforma za gostovanje, zato vam nikoli ne bo treba skrbeti za vzdrževanje strežnika, nadgradnje ali varnostne popravke.

Ali se lahko v zvezi s temi stroški pogajate s podjetjem Shopify?
Preprosto rečeno … ne.

Kot smo že omenili, se lahko pogaja o stopnjah kreditne kartice Shopify Pay, vendar je to odvisno od vaše finančne zgodovine v industriji.

Kar zadeva pristojbino za platformo Shopify, je ta številka skladna z vsemi trgovci na platformi in se ne bo spremenila.

Pred letom 2017 ste se lahko malo pogajali o tej ceni, vendar sedaj to ni več mogoče. To fiksno oblikovanje cen se je začelo na začetku leta 2017. Obstoječi trgovci so dosegli novo ceno in novi ljudje začnejo z novimi cenami. Torej, ne glede na morebitne pogajanja ali s kom govorite, boste  plačali enako ceno. Upamo, da vam bo ta razčlenitev stroškov bolje predstavila, kaj lahko pričakujete, pri plačilu Shopify Plus. Odvisno od ročnosti vašega podjetja se lahko cena na prvi pogled zdi zares težavna, vendar ko ste na določeni ravni s svojim podjetjem, lahko plačate 2.000 + mesečno, ker so dodatne funkcije vredne.

Zakaj bi Uporabljali Oberlo ali Viddyoze Skupaj s Shopify Plus?

Oberlo je povsem nov in tudi drugačen program od Shopify-a. Oberlo je aplikacija, ki vam omogoča lažji nadzor nad dobavo in prodajo vaših fizičnih produktov. Poleg nadzora nad vašo zalogo obvešča vašega dobavitelja o tem, kdaj vam bo potekla zaloga in da se lahko pripravi na novo pošiljo. Več informacij o Oberlo programu si lahko preberete na tej spletni strani: https://ecomsuccessacademy.net/oberlo-review

Za razliko od Oberlo je Viddyoze program, ki vam omogoča izdelavo enostavnih videov za vaše oglaševalske kampanje na spletu. Viddyoze ima integriran dashboard, ki vam olajša proces izdelave videov, omogoče vam enostavno izbiro pred oblikovanih videov in hkrati enostavno editiranje vašega materiala. Več informacij lahko dobite tukaj: https://www.gfkamerica.com/viddyoze-review